Compania BPE, in colaborare cu Universitatea si Centrul de Cercetari, a lansat proiecte de cercetare finalizate cu dezvoltarea activitatii R&S pe tema tehnologiilor si in particular de Domotica si Automatizari. Aceleasi companii industriale si-au exprimat interesul in dezvoltarea activitatii R&S si a dezvoltarii industriale pe teritoriul dumneavoastra.
Proiectul, care este deja in faza de realizare in localitatea Biccari, Puglia- Italia, prevede urmatoarele operatiuni:
– localizarea activitatii R&S si a site-urilor industriale, pentru o filiera in cadrul Domoticii, Automatizarilor si Energeticii.
– lansarea unei activitati formative in colaborare cu Universitatea si Institutiile locale;
– realizarea de instalatii pentru producerea energiei alternative si in mod particular cu surse eoliene, prin Parteneri specializati cu referinte, a caror realizare si utilizare este considerata de interes public si in beneficiul public iar lucrarile aferente sunt considerate lucrari imperative si urgente in vederea aplicarii legilor referitoare la lucrarile publice.
Realizarea parcului eolian se va efectua prin intermediul unei societati corespunzatoare scopului in care este prevazuta participarea Municipalitatii cu o procent de 2% fara obligatii/taxe pentru Administratia Municipala, si admiterea a 4.000,00 Euro pe an pentru proprietarii terenului pe care va fi instalat fiecare dintre aerogeneratoare.
Planul industrial implica mai multi subiecti care participa concret la realizarea operatiunilor industriale si in mod particular operatiuni finalizate prin realizarea comuna a unui parc eolian, a unei unitati pentru producerea de energie cu surse regenerabile integrate (solara, geotermica, biomasa) si a unei divizii industriale pentru domotica si automatizari, acordand fiecarui tip de operatiune un important obiectiv ocupational.
Initiatiativele industriale vor fi coordonate de Phoenixtec, joint venture intre fabricile Sanmarinese leader de decenii pe piata mondiala in productia de sisteme electronice, electromecanice si informatice.
Fabrica industriala, care se va organiza in teritoriu, de catre Phoenixtec sau de catre companii controlate de sau relationate cu aceasta, va opera in sectorul tehnologic, desfasurandu-si activitatea in stransa colaborare cu asociatii sai, cu partenerii industriali implicati in proiect, specializati in productia sistemelor de control si de productie energetica, Universitatea, Centrele de Cercetare si Spin Off academice.
Productia prevede realizarea de :
- panouri si sisteme de control;
- sisteme inovatice domotice, pentru controlul edificiilor, cu aplicatii si supervizare prin control de la distanta;
- elemente tehnologice pentru producerea de energie cu surse regenerabile;
- dezvoltarea tehnologiei si aplicarea sa in centrale hibrid (GENESIS);
- elemente pentru diminuarea necesitatilor energetice, printre care: sisteme de iluminat si sisteme de climatizzare.
Personalul va beneficia de o perioada de formare, nu mai scurta de 4 luni, in cadrul fabricilor Sammarinese, perioada precedata si urmata de continua formare si up-datare in cadrul companiilor si pe teren. Aceasta formare este necesara pentru adecvarea competentelor personalului la activitatile prevazute. Pe langa aspectul formativ se va realiza un patrimoniu de competente, pentru care vor fi sustinute investitii extrem de mari, toate pentru ca site-ul industrial sa se organizeze in mod stabil.
Costurile cu personalul vor fi suportate prin participarea, pe intreaga durata a concesiunii eoliene, companiei care realizeaza parcul eolian. Investitiile si resursele umane implicate sunt direct proportionale cu dimensiunea parcului eolian si lansarea sa este paralela cu productia energetica.
Avand in vedere cele de mai sus se solicita Stimatei Administratii subscrierea la conventia anexata precum si stabilirea unei intalniri care sa implice toate subiectele de interes pentru a descrie si ilustra pe larg initiativa.